Swallows - vzduch je neúnavní lovci hmyzu.Nemohou být zaměňována s nikým jiným, protože oni mají charakteristické vlastnosti: modro-černá "frak" light prsa a vidlicový ocas.Rychlost letu - 60 km / h, ale trajektorie je velmi proměnlivé a nepředvídatelné.Velký počet těchto elegantních ptáků může být viděn v blízkosti stáda pasoucích, které se pohybují kolem komárů komárů, horseflies.Tento hmyz tvoří základ jídelníčku dospělých a kuřat.Chcete-li hnízdo vlaštovky zvolen svislé povrchy: ve volné přírodě - skalní útesy řek, v osadách - okapy, střechy, atd.Stavební materiál do svých domovů, které se shromažďují na břehu druhů vodoemov.Areal rodina lastochkovyh dostatečně velký.Nemají se vyskytují pouze v oblastech Dálného severu.Čas příjezdu vlaštovek hnízdění je závislá na geografické poloze regionu: v jižních oblastech, které se
objevují v dubnu, a v severních a středních zeměpisných šířkách - v květnu.V zimě, tito ptáci létají mezi prvními, kdo v srpnu a září.Zpravidla se pohybují ve velkých hejnech během denních hodin, i když tam jsou isklyucheniya.Neskolko před staletími navrhl, že vlaštovky zimu na dně nádrží, pohřben v blátě, a na jaře jsou vybrány na povrchu.Tato mylná vyvinula vzhledem k tomu, že v průběhu letu se zastaví velký počet ptáků v noci v pobřežních houští.Díky vyzvánění byly sledovány hlavní migrační trasy vlaštovky.Navíc, pomocí této metody, vědci byli schopni stanovit přesný přezimování určitých populací.Například, druhy, které hnízdí ve východní Evropě, jsou směrovány na jih a na východ od Jižní Afriky, a to zejména ve střední a západní Evropě jsou létající do Thajsko, jihovýchodní Asie, země v Africe, subsaharské Afriky (Libérie, Konga a další), Vlaštovky provést nejdelší lety u ptáků vrabec - 9-12 tisíc kilometrů.Tato vzdálenost se překonat po dobu 2-3 měsíců.Record dálkových letů, jsou mořské vlaštovky - Stern, létající každoročně asi 40 000 km.